Választ kerestem - Utazás testem szentélyébe

Néhány héttel ezelőtt egy szűrővizsgálat során kiderült, van egy csomó a jobb mellemben. Ez engem arra késztetett, végre törődjek többek magammal. Tanácsadóm segítségét kértem, hogy megtudjam, miért alakult ki ez a testi tünet, mire szeretne ez figyelmeztetni engem. 

A beszélgetés mellett elvégeztem egy vizualizációs gyakorlatot is, ahol képzeletben feltérképeztem  testem azon részét, ahol a csomó képződött. Lelki szemeim előtt egy fekete szeder szemet láttam meg – a szeder volt a nem oda illő csomó. Semmilyen szempontból nem volt visszataszító, szeder volt még a tapintása és az illata is. 
Hirtelen gyermek koromban, egy emlékképben találtam magam, mikor fára mászva szedret majszoltunk – és én éreztem mennyire magányos vagyok, elhagyatott és meg nem értett. Visszanéztem gyerek korom évein és szinte mindig ez az érzés vett körül – azt éreztem, hogy egyedül vagyok a világgal szemben és … nem benne. 
Ekkr bizonyossá vált bennem, a probléma abban rejlik, hogy mi az én viszonyulásom a körülöttem levő világhoz, hogyan érzékelem a világot és az hogyan érzékel engem, mennyire élek benne. Továbbá mennyire próbálom úgy alakítani a dolgokat, ahogy én gondolom helyesnek, akár minden áron.
Hirtelen a szederből egy csepp hullott ki, vörös gyümölcslé volt, de éreztem, hogy az az én könnycseppem volt – a szeder én voltam, aki megint csak egyedül volt …  
Megköszöntem ezt figyelmeztetést, hogy megtudhattam, mi az, amit lelki és szellemi úton meg kell oldanom. Tudom, nincs már szükség további figyelmeztetésre, azaz testi tünetre, szándékom és legjobb tudásom szerint dolgozom majd a személyiségemen.
Ezután lelki szemeimmel elképzeltem, ahogy csökken a mérete, egészen addig,  míg teljesen el nem tűnik. Felszabadultam, felidéztem magamban az érzést, hogy … újra erős és egészséges vagyok! 
Saját érdekemben el kell engednem azt az igényemet, hogy a világnak az én általam helyesnek vélt irányban kell folynia és abba kell hagynom a mások és a világ megjobbítására tett küzdelmeket és erőfeszítéseket, ami persze nem lesz könnyű. Szerencsére tanácsadómtól ehhez komoly segítséget kaphatok.   
 
Nóra
 
Testi tünetek lelki és szellemi okainak feltárása "Gyógyító beszélgetéssel" és vizualizációs gyakorlatokkal:
Berkó Zsófia önismereti tanácsadó, személyiségfejlesztő tréner 20 55 33 44 7