Miért olyan nehéz elfogadni a boldogságot?

Tegnap ismét volt egy döbbenetes "aha" élményem, amitől azt éreztem, hogy látni kezdem a teljes képet.

A tükör egyértelműen a párom volt ebben a történetben és egy korábbi mondata indított el bennem ismét egy felismerést. Azt írta, hogy "egyre bátrabban fel merem vállalni önmagam előtt, hogy BOLDOG VAGYOK". Ezen nagyon elgondolkodtam, hogy miért is olyan nehéz elfogadni a boldogságot. Milyen furcsák is az emberek. De rá kellett jönnöm, hogy én sem tudom megengedni magamnak a boldogságot és egy igen komoly önbüntető programot futtatok tudat alatt.
 
Néhány nappal ezelőtt volt egy rendkívül mély pontom. Teljesen beletemetkeztem az önsajnálatba, mert az utóbbi időben a fizikai problémáim annyira elhatalmasodtak, hogy már teljesen rányomták a bélyegüket a mindennapjaimra. A hajproblémám sokat romlott és ráadásul duplán sajnáltam magam, mert azt éreztem, hogy bár van párkapcsolat az életemben, de nem lehetek boldog, mert ha ilyen mértékben amortizálódok fizikailag, akkor én már nem is leszek nő hamarosan.
 
Elgondolkodtam azon, hogy mikor kezdődtek ezek a problémák. A hajproblémámat mindig is egy előző párkapcsolathoz kötöttem. Anno úgy éreztem, hogy ez Isten büntetése az én elkövetett hibáimért, de aztán próbáltam felülbírálni ezt az elképzelésemet. 
 
Az is szöget ütött a fejembe, hogy amióta a mostani párommal közelebbi kapcsolatba kerültünk gyakorlatilag erősödtek a fizikai problémáim. Ráébredtem arra is, hogy miért éppen a hajam játszik központi szerepet. A női hajról mindig úgy gondolkodtam, hogy a nő legszebb éke. A nőiség egyik legfontosabb jelképe volt mindig is számomra. 
 
És eszembe jutott egy korábbi hajproblémával kapcsolatos vizualizációs gyakorlat során megfogalmazódó felismerés: "a nőiség megélésének hiánya". 
 
Összeállt a kép, hogy gyakorlatilag büntetem magam és nem merem megengedni magamnak a boldogságot. A saját nőiességem ellen indítok támadásokat, nehogy bárki nőként nézhessen rám, nehogy boldog lehessek … !
 
Annak örülök, hogy felismertem a probléma gyökerét és már tudom, hogy a megoldás is az én kezemben van, de biztosan kell hozzá segítség...
 
Nóra
 
Időpont egyeztetése: 20 55 33 44 7