Könyvajánló

Válogatott könyvek a pszichológia, az önismeret, a személyiségfejlesztés, az egészséges életmód témakörében

https://kekpillangokonyvkucko.shopstart.hu

 

Pszichológia – Hogyan értsük meg önmagunkat és másokat?

Szerző: Louise Deacon

Hogyan működik az agy? Mi áll viselkedésünk hátterében? A pszichológia minden cselekedetünkben jelen van – talán pont ezért ennyire lenyűgöző. A kötet a pszichológia gyakorlati vonatkozásait helyezi előtérbe, és különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ez a tudományág miként hat ki mindennapi életünkre.

Ha szeretnéd jobban átlátni elméd működését, ez a kötet kitűnő választás, hiszen közérthető módon mutatja be ezt az összetett tudományt. Ismerteti, hogy miként észleljük a körülöttünk levő világot, hogyan fejlődnek társas kapcsolataink, miért alakulnak ki az egyes mentális problémák, és végül, de nem utolsósorban, hogy mit tehetünk saját boldogságunk érdekében. És hogy mi mindent tanulhatsz belőle?

 - Megismerkedhetsz a legfontosabb pszichológusok munkásságával és elméleteivel.

 - Végigkövetheted, hogyan fejlődik intelligenciánk, érzelmi életünk és személyiségünk már gyermekkorunktól kezdve.

 - Bepillantást nyerhetsz a társas kapcsolatok minden rejtelmébe.

 - Részletesebben megismerkedhetsz az egyes pszichés problémákkal és leküzdésük lehetőségeivel.

Nagyon élvezetes olvasmány és remek bevezető a pszichológia rejtelmeibe. Életszerű példáival közelebb hozza a témát minden olvasóhoz.”
Kate Jefferey, a behaviorista idegtudomány professzora

Ha valakit érdekel, hogy működik saját elméje, és a környezetében levők miért viselkednek úgy, ahogy, akkor mindenképpen azt javaslom, olvassa el ezt a könyvet.” 
Jane Odgen, a University of Surrey Egészségpszichológiai Tanszékének professzora

 

Az érzelmek nyelvén - Mit üzennek az érzelmeink?

Szerző: Karla McLaren

Az érzelmekben - különösen a sötét és figyelemre nem méltatott érzelmekben - rendkívüli energia lakozik. Mindannyian tudjuk, mi történik, amikor elfojtjuk, vagy vakon kiéljük ezeket az érzelmeket.

Az érzelmek nyelvén című könyvében Karla McLaren megmutatja az olvasónak, miként nézhet szembe az érzelmeivel, és miként fogadhatja be életmentő bölcsességüket, hogy aztán eljusson a kiegyensúlyozottságig. Gyakorlati feladatok segítségével végigveszi az érzelmek teljes spektrumát a haragtól, a félelemtől és a szégyentől kezdve a féltékenységen és a gyászon át az örömig, és megmutatja, hogyan dolgozzunk könnyedén és hozzáértőn saját magunk és mások érzelmeivel.

Hiánypótló segítő könyvet tart kezében az olvasó, forradalmi oktatási anyaggal és a sikert jelentő készségek leírásával, amelyek révén új és erős kapcsolatot építhetünk ki érzelmeinkkel. 

 

Fejleszd az elméd! – Zsenivé válni a hétköznapokban

Szerző: John Middleton

Általában agyunknak csak kis részét használjuk. A könyv azokhoz szól, akiket érdekel, hogy a lehető legjobban kihasználhassák szellemi képességeiket. A kipróbált és tesztelt ötleteket és technikákat alkalmazva felfedezheted az igazi zsenit, aki benned lakik!

Rengeteg, a test különféle részeivel foglalkozó „Hogyan legyünk fittek?” könyv létezik. A Fejleszd az elméd! című könyvben a szerzó felfedi, hogyan maximálhatjuk szellemi teljesítményünket, hogyan tehetünk szert bölcsességre és kreativitásra a munka és a játék terén egyaránt.

És mit találunk a könyvben? Nos, megismerkedünk egy sor ösztönzéssel és sugalmazással. Ezek olyan technikákra és módszerekre összpontosítanak, melyek segítségével megtanulhatunk hatékonyabban gondolkodni és fejleszthetjük a memóriánkat is. A szellemi képességeink fokozására bemutatott ötletek rendkívül gyakorlatiasak, gyorsan megtanulhatók és használhatók.

 Jó olvasást kívánok!