Könyvajánló

 

Válogatott könyvek az önismeret és a tudatosodás témakörében, igényes tartalommal.

„Az olvasás egyike azon kreatív tevékenységeknek, amelyek magasabban szervezetté teszik az emberi személyiséget, vagyis egyszerre tölt be lelki zavarokat megelőző, egészségvédelmi és fejlesztő funkciót. Olvasmányaink azzal nyújthatnak segítséget szellemi-lelki jóllétünk megtalálásához és védelméhez, hogy támpontokat adnak érzéseink azonosításához, a viselkedésünkre való rálátáshoz, önmagunk és a világ jobb megismeréséhez és megértéséhez.” (Béres Judit)

Kiemelt ajánlat: Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai

Szerző: Orvos – Tóth Noémi

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.
A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd - amit a modern kutatások eredményei is igazolnak -, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései még a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább. Az egykori háborús üldöztetés a mi életünkben depresszió formájában jelentkezik, a kitelepítés traumája állandó bizalmatlanságban, az árván maradt dédmama kötődési vesztesége párkapcsolati kudarcokban, az öngyilkos nagypapa eltitkolt története pánikzavarban - hogy csak néhány lehetséges példát említsek.
Számomra ma már egyértelmű, hogy egyetlen ember sorsa sem érthető meg transzgenerációs szemlélet nélkül. Ha szeretnénk megszabadulni kínzó tüneteinktől, vagy megváltoztatni zavaró viselkedési és érzelmi mintáinkat, fel kell tárnunk családunk múltját.
Ez gyakran nem egyszerű feladat, mert sok titkot, kimondatlan feszültséget hurcolunk magunkkal, és adunk tovább generációról generációra. A tabutémák pedig megakadályozzák, hogy egészségesen és őszintén kapcsolódjunk egymáshoz és önmagunkhoz.
Ebben a könyvben szeretném végigvezetni az olvasót egy transzgenerációs önismereti úton, hogy saját életében tetten érhesse és helyrehozhassa a múltból megörökölt negatív érzelmi viszonyulásokat és viselkedési mintákat.

ÁR. 3360 (- aktuális kedvezmény) 

 

Aktuális KEDVEZMÉNY: 1. könyv - 05%, 2. könyv - 10%, 3. könyv - 15%

Ajándékozza meg szeretteit az olvasás élményével, bármilyen alkalomra, névnapra, születésnapra, karácsonyra!

Ajándékkupont is készíthet, nincs más dolga, mint egy tetszőleges képeslapra a jókívánságok mellé írja fel az összeget, tüntesse fel a jelzést: KÉK PILLANGÓ KÖNYVKUCKÓ és vegye fel velem a kapcsolatot!                   

Ha bármilyen kérdése van, illetve szeretne személyre szabott könyvajánlást, esetleg az olvasottakkal kapcsolatban szívesen konzultálna, sms-ben és email-ben is jelezheti. 

(06 20 55 33 44 7, berko.zsofia@gmail.com)

A kínálat folyamatosan változik, látogasson vissza rendszeresen!

Ha már tájékozódott korábban, érdemes az utolsó oldalakon kezdeni a böngészést, mert oda töltődnek fel a legújabb példányok.

A "Kék pillangó" egyedi, önismereti programom tematikáját megismerheti a www.gyogyitobeszelgetes.hu, valamint a www.facebook.com / Gyógyító beszélgetés (Kék pillangó) oldalakon.

Ajándékkupont az önismereti tanácsadói szolgáltatásra is készíthet, nincs más dolga, mint egy tetszőleges képeslapra a jókívánságok mellé írja fel az összeget, tüntesse fel a jelzést: KÉK PILLANGÓ LELKI WELLNESS és vegye fel velem a kapcsolatot, köszönöm.    

Tarts velem az önismeret, a tudatosodás kalandos útján!

Időpont egyeztetése a fenti elérhetőségeken.

Néhány egyéb ajánlat:

Az érzelmek nyelvén - Mit üzennek az érzelmeink?

Szerző: Karla McLaren

Az érzelmekben - különösen a sötét és figyelemre nem méltatott érzelmekben - rendkívüli energia lakozik. Mindannyian tudjuk, mi történik, amikor elfojtjuk, vagy vakon kiéljük ezeket az érzelmeket.

Az érzelmek nyelvén című könyvében Karla McLaren megmutatja az olvasónak, miként nézhet szembe az érzelmeivel, és miként fogadhatja be életmentő bölcsességüket, hogy aztán eljusson a kiegyensúlyozottságig. Gyakorlati feladatok segítségével végigveszi az érzelmek teljes spektrumát a haragtól, a félelemtől és a szégyentől kezdve a féltékenységen és a gyászon át az örömig, és megmutatja, hogyan dolgozzunk könnyedén és hozzáértőn saját magunk és mások érzelmeivel.

Hiánypótló segítő könyvet tart kezében az olvasó, forradalmi oktatási anyaggal és a sikert jelentő készségek leírásával, amelyek révén új és erős kapcsolatot építhetünk ki érzelmeinkkel.

Fejleszd az elméd! – Zsenivé válni a hétköznapokban

Szerző: John Middleton

Általában agyunknak csak kis részét használjuk. A könyv azokhoz szól, akiket érdekel, hogy a lehető legjobban kihasználhassák szellemi képességeiket. A kipróbált és tesztelt ötleteket és technikákat alkalmazva felfedezheted az igazi zsenit, aki benned lakik!  Rengeteg, a test különféle részeivel foglalkozó „Hogyan legyünk fittek?” könyv létezik. A Fejleszd az elméd! című könyvben a szerzó felfedi, hogyan maximálhatjuk szellemi teljesítményünket, hogyan tehetünk szert bölcsességre és kreativitásra a munka és a játék terén egyaránt.

És mit találunk a könyvben? Nos, megismerkedünk egy sor ösztönzéssel és sugalmazással. Ezek olyan technikákra és módszerekre összpontosítanak, melyek segítségével megtanulhatunk hatékonyabban gondolkodni és fejleszthetjük a memóriánkat is. A szellemi képességeink fokozására bemutatott ötletek rendkívül gyakorlatiasak, gyorsan megtanulhatók és használhatók.

Tudomány és spiritualitás

Szerző: Rupert Sheldrake

Több gyakorlatot átvettem a könyvben leírtak közül, és ennek eredményeképpen sokkal több szeretetet, örömöt, együttérzést, hálát és nyugalmat élek át. Hálásak lehetünk Rupertnek, amiért fáradhatatlan munkája révén elhozta nekünk mind a tudomány, mind a spiri­tua­litás mélyebb megértését.” – Deepak Chopra

A spirituális gyakorlatokat jelenleg soha nem tapasztalt alapossággal vizsgálja a tudomány, és számos kutatás kimutatta, hogy a vallási és spirituális gyakorlatok boldogabbá és egészségesebbé teszik az embereket. Úttörő könyvében dr. Rupert Sheldrake – aki a biokémia dok­to­ra, filozófus és történettudós is egyben – megmutatja, hogyan támasztja alá a tudomány azt a hét szellemi gyakorlatot, amelyekre sok vallás is épít, és amelyek részei az emberiség közös örökségének: • a meditációt, • a hálát, • a természettel való kapcsolatot, • a növényekhez kapcsolódást, • a szertartásokat, • az éneklést és a zenét, valamint • a szent helyekre való zarándoklatokat.

Ez a mű összefoglalja a legfrissebb tudományos vizsgálatokat azzal kapcsolatban, hogy mi történik, ha spirituális gyakorlatokat végzünk, és olyan utakat javasol, amelyeken mi magunk is felfedezhetjük e területeket. A vallásos emberek számára az író megvilágítja szertartásaik és hagyományaik valódi eredetét és fejlődéstörénetét, hogy aztán ezek új megvilágításba helyezve életre keljenek és megerősödjenek a lélekben. Azok számára, akik nem vallásosak, megmutatja, hogy a spirituális alapgyakorlatok világnézettől függetlenül mindenki számára elérhetők, alkalmazhatók és gyümölcsözők.

Könyvünk azoknak szól, akik úgy érzik, a modern világiasság felé vezető hosszú úton valami nagyon fontosat is magunk mögött hagytunk, ám ha megnyitjuk magunkat a spirituális dimenziónak, megtalálhatjuk az erőt a kiteljesedett élethez.

Jó olvasást kívánok!