Szemüveg gyakorlat

Szemüveg gyakorlat – amely elsőként lehetőséget ad arra, hogy megtapasztald, Te a megfigyelővel, a Tanúval vagy azonos, a gondolataid, az érzelmeid, a testérzeteid pedig az általad megfigyelt változók, sőt, arra is rájöhetsz, tudod irányítani a folyamatot, tehát felelősséget vállalhatsz érte, ami egyben felszabadító is.

A lehetőségekhez képest helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed és lazítsd el a tested! Gondolj egy olyan személyre, akivel sűrűn van nézeteltérésed, konfliktusod, és ez feltehetően sok stresszt okoz a mindennapokban.

Képzeld őt magad elé, úgy, hogy közben egy virtuális sötét szemüvegen keresztül nézed őt, azaz, csak a negatív tulajdonságaira koncentrálsz. A belső vetítővásznon képzelj el egy jelenetet is hozzá. Közben figyeld meg, milyen érzéseid alakulnak, és milyen testérzetek keletkeznek benned, valamint milyen testtájakon! Mielőtt elhatalmasodna benned az érzés és a testérzet, a kiinduló képet állítsd meg, változtasd fekete-fehérré, kicsinyíts le és távolítsd el, míg a messzeségben egy apró fekete ponttá válik, majd az is eltűnik. Mi lett a korábbi érzésekkel és a testérzetekkel? (NLP - a neurolingvisztikus programozás átdolgozott módszere)

Remélhetően a képekkel a kellemetlen érzések és testérzetek is eltávolodtak.

Lélegezz mélyeket, pihenj egy kicsit!

Most vedd szemügyre őt egy virtuális, bármilyen színes szemüvegen keresztül, azaz, csak a pozitív tulajdonságaira koncentrálj. A belső vetítővásznon képzelj el egy jelenetet is hozzá. Közben figyeld meg, ezúttal milyen érzések és testérzetek keletkeznek benned a különböző testtájakon! 

Most hagyd az érzéseket és a testérzeteket folyamatosan erősödni, a kiinduló képet tedd még színesebbé, ragyogóbbá, nagyítsd fel, míg életnagyságúvá válik és Te, mint a jelenet szereplője lépj is be a képbe. A jelen lévő érzéseket és a testérzeteket tovább erősítsd, annyira, amennyire csak tudod. Ezúttal maradj ebben az érzékelésben, közben szépen óvatosan kinyithatod a szemed és a képzelet világából visszatérhetsz a hétköznapi tudatosság szintjére.

Többek között a fenti, és temérdek ehhez hasonló gyakorlat érhető el a LELKI WELLNESS új online gyakorlati önismereti tanfolyam keretein belül.

Jelentkezés, felmérés: Berkó Zsófia tanácsadó, tréner: 20 55 33 44 7 (SMS) , berko.zsofia@gmail.com

A munkámról bővebb információk a honlapomon érhetők el: www.gyogyitobeszelgetes.hu.

Figyelem! Az online verzió természetesen csak töredéke a személyes találkozók által elérhető személyre szabott teljes programnak. Ha bárkinek javaslod ezt az online gyakorlati önismereti programot, kérlek, az elérhetőségem add meg, hogy legyen alkalmam előzetes kommunikációra, felmérésre. Hálásan köszönöm.