Kezelhetetlen kamasz

A kamasz édesanyja állandóan magát vádolta feltételezett rossz nevelési módszerei, illetve a közelmúltban történt válása miatt. Úgy érezte, lánya elvált férjét, azaz édesapját jobban szereti és már csak vele szeretne lenni. Érthető módon félt gyermeke elvesztésétől. A kamasz lány olyan személyiséggel bír, amely arra készteti, hogy állandóan keresse az anyával való konfliktusokat. A kísérletek, amelyek a dacát hivatottak megtörni, eleve kudarcra vannak ítélve. Egyszerűen szüksége van a függetlenségre, az önmagáért vállalt felelősség átélésére. 

Az önismereti munka jól jött a  pályaválasztás nehéz döntési helyzetében is. Neki nem egyszerűen munka kell, hanem hivatás, ahol megélheti kalandvágyát, ahol úgy érzi, igazán fontos, amit tesz, illetve begyűjtheti munkája nyomán a csodálatot és az elismeréseket is. Segítőkészsége eddig rejtve maradt a család előtt, ugyanis a lány ezt a szürke hétköznapok monoton, számára lehangoló hétköznapjaiban nem tudta a felszínre hozni.

Hagyni kell, élje önálló életét, de következetesen meg kell követelni tőle a közösen hozott játékszabályok betartását. Rá inkább a dicsérettel lehet hatni, mint a büntetéssel, így amikor csak tehetik, dicsérjék, ezáltal motivált lesz a még több jóra, illetve csak így marad őszinte. Fontos az őszinteség, mert a szülői kontrollt így lehet megtartani. Mivel jó szervező és segítőkész, meg lehet őt bízni igazán komoly, semmiképp sem hétköznapi feladatokkal, így begyűjtheti majd a babérokat és a kalandvágyó fantáziája is le lesz kötve.

Az édesanya ma már sokkal megértőbb a lányával kapcsolatban, így a kapcsolatuk is sokat javult.

Elérhetőség: 20 55 33 44 7

info@gyogyitobeszelgetes.hu