Ajándékod a világnak

Ajándékod a világnak – Életed munkája, valódi hivatásod, küldetésed felfedezése (munkalap)

Kivezető út a válságból: Ahol az utad, ott biztosan van helyed és megélhetésed, csak rá kell találnod!

1. Gyűjts össze minden képesítést, iskolát, tanfolyamot, amit elvégeztél, ne hagyj ki semmit!
Beszélsz-e idegen nyelveket és milyeneket?

2. Gondold át, milyen készségeid használod a legszívesebben, melyek a legkülönlegesebbek,  amelyekkel kitűnsz a többiek közül?
Pl.:  Kommunikáció, tervezés, szervezés, irányítás, adatok elemzése, elmélyült gondolkodás, számolás, írás, prezentációk tartása, építés, kreatív alkotói, művészi tevékenységek, spiritualitás, gyógyítás?

3. Kivel, mivel dolgoznál a leginkább? Tárgyakkal, gépekkel, műszerekkel? Emberekkel: felnőttekkel, gyermekekkel? Növényekkel, esetleg állatokkal?

4. Ugyanazokkal az emberekkel szeretnél dolgozni nap mint nap, vagy minden nap új emberekkel akarsz megismerkedni? Milyen szerepet játszol velük? Esetleg egyedül szeretnél dolgozni időd nagy részében?

5. Dolgoznál külföldiekkel, esetleg külföldön? Az anyanyelved szeretnéd használni munka közben vagy örömmel és otthonosan alkalmazod az idegen nyelveket?

6. A szellemi vagy a fizikai munka a testhezállóbb, vagy talán a kettő keveréke? Változatosak legyenek a feladatok, vagy éppen jól tűröd az egyhangúságot és a türelemben és aprólékosságban rejlik az erősséged?

7. A tempó gyors vagy lassú legyen, esetleg kihívásokkal, pozitív stressz helyzetekkel teli?
Mennyire tudsz összpontosítani, adott helyzetben összeszedett lenni?

8. Hány órát tudsz és akarsz dolgozni egy héten, hónapban? Ragaszkodsz-e a szokásos munkaidő beosztáshoz, vagy a kötetlenség a szimpatikusabb?

9. Milyen munkahelyi környezetet tudsz elképzelni magadnak? Szabadban, munkahelyen: gyárban, irodában, esetleg az otthonodban? Helyhez kötött legyen vagy belefér az ingázás, az időnkénti utazás?

10. Milyen beosztásban szeretnél dolgozni? Vállalod-e a vezetői pozícióval járó felelősséget, vagy inkább maradsz beosztott, esetleg egyéni vállalkozóként dolgoznál a leginkább? Egy munkáltatónak dolgoznál, egy csoportnak, vagy leginkább különböző ügyfelekkel szerződnél munkára?

(Forrás: Sanaya Roman – Duane Packer)  

+1 kérdés, talán a legfontosabb: Mi az, amit éjt nappallá téve tudsz csinálni, sosem fáradsz el bele és akkor is csinálnád, ha megnyernéd a lottón a főnyereményt? Mi az, amivel kikapcsolódsz, ami feltölt?

Csináld azt, amit szeretsz és jönni fog a pénz!

A fentieket megakadályozó leggyakoribb korlátozó hiedelmek pl.:
„A pénzért sok olyan dolgot kell tenni, amit nem szeret az ember.”
„Mindenért keményen meg kell küzdeni.”  

Korlátozó hiedelmek beazonosítása és oldása, valamit segítség küldetésed, életfeladatod megtalálásához és megvalósításához a tudományos és spirituális módszerek szintézisével:
Berkó Zsófia önismereti tanácsadó és személyiségfejlesztő tréner
Bővebb információk: 20 55 33 44 7

Ajánlott program: Önbizalom a munka, a hivatás területén
Ajánlott meditáció: Kliensek bevonzása