Kapcsolat rendezése édesapával

Izgulok, mert tudom, ebben a gyakorlatban képzeletben édesanyám mellett édesapával is fogok találkozni, akivel már öt éve nem beszéltem. Egyszerűen ki akartam zárni az életemből. Kiskoromban ment el, hatalmas űrt okozva ezzel bennem. A gyakorlat során képzeletben az időben visszautazva először édesanyámmal találkoztam. Fiatal volt, én pedig kis gyermekként a karjában voltam. Nagyon békés, boldogító érzés volt, majd elképzeltem azt az időszakot, amikor még édesanyám volt kicsi gyermek. Ott állt, fehér ruhácskában egy konyhában, az ujja a szájában volt és szívszaggatóan zokogott. Hüppögve mondta, nagyon hiányzik neki az apukája. Amikor kisbaba volt, őt is elhagyta az édesapja. A fantáziaképben csak annyit tudtam mondani neki, hogy tudom mit érez. 
Majd képzeletben ismét visszamentem az időben. Édesapám egy széken ült összeroskadva és hanyagul tartott engem kicsiként az ölében. Könnyes szemekkel kérdőre vontam, hogy miért hagyott el. Nem mondott semmit, csak sírt. Nem tudtuk megölelni egymást, ahogy az életben sem. A vállára hajtottam a fejem és együtt sírtunk. Majd képzeletben visszatértem azokba az időkbe, amikor apukám volt kisgyermek. Hihetetlen édes, gyönyörű, szeretetreméltó kisgyerek, a szívem majdnem megszakadt, hogy így el van keseredve. Sírva kiabált nekem, hogy ő nem kell senkinek. Őt gyermekkorában a szülei árvaházba adták. Rám nézett és azt mondta, neked sem kellek. Összeszorult a szívem és a lelkem egyszerre. Sírva mondtam neki, hogy de, ő kell nekem! Hirtelen mosolyra húzta a száját és a nyakamba borult, őt is magamhoz szorítottam, éreztem az összetartozást, úgy mint korábban édesanyámmal. 
Megkönnyebbültem, sok mindent megértettem.

Még aznap este felhívtam édesapámat. Féltem a találkozástól és attól, hogy nem tudom elmondani neki azt, amit a gyakorlat során képzeletben megtettem, de szerencsére sikerült. Magától is megölelt néhányszor, ami tőle nagyon szokatlan. Nagyon hálás vagyok ezért, mert a vele való találkozás után éreztem magam életemben először teljes embernek.

Anikó