Szinte megfoghatatlan, mégis kézzelfogható a változás - Impressziók a megbocsátásról

A bennem érlelődő keserűség, feszültség, mások iránt érzett harag, felbomló és elmérgesedett kapcsolatok hordaléka tavaszra mindennapjaim részévé vált, a legkisebb porcikámban is éreztem ennek hatását. Menekültem az emberektől, s akadt olyan, aki tőlem menekült. 27 éves létemre egy megkeseredett nő nézett vissza rám a tükörből. Éreztem, hogy nagyon elcsúsztak a dolgok, rosszul érzem magam a bőrömben és már nem lehet tovább feszíteni a húrt - mégsem tudtam hogyan kecmeregjek ki ebből az állapotból. 

Ekkor vezettek el az Égiek Beszélgető Társamhoz, Gyógyító beszélgetés tréneremhez, aki már az első találkozás után lazított magam kreálta béklyóim szorításán. Nem tudtam mi minden vár még rám, csak azt vettem észre, sokkal felszabadultabbnak érzem magam és hogy ezúttal jó helyen vagyok. Mintegy négy hónapja dolgoztunk együtt, mire elérkezett az ideje, hogy szembenézzek emberi kapcsolataimmal és helyére billentsem a felborult egyensúlyt. Fejben összeszedtem azoknak a listáját, akik negatív, kellemetlen gondolatokat ébresztenek bennem s kezembe vettem a Megbocsátás munkalapját. Mindenkivel egyenként jártam el a megbocsátás táncát. Hagytam, hogy kifájja magát bennem minden felgyülemlett rossz érzés, majd magam előtt feltárva az ok-okozati összefüggéseket egy új perspektívába helyeztem történetünket. A történetet, melyhez ketten kelletünk. 

Már aznap éreztem, újabb terheket dobtam le magamról; a napok múlásával pedig csak fokozódott a szabadság érzése, az, hogy jóban vagyok önmagammal, máshogy tekintek a körülöttem lévőkre, máshogyan vibrál körülöttem minden, s még a levegőt is máshogyan veszem. A megbocsátás működött, olyannyira, hogy az egyes kapcsolataim elengedéséhez illetve újrateremtéséhez a "másik felek" is megérkeztek. Nem telt el másfél hét a búcsúkeringő után, a külföldön élő régi barát üzenetet írt és felhívott, mintegy megérezve közöttünk a változást. Rosszallás nélkül, nyitottan és szeretettel léptem az új interakcióba. Valóban tiszta szeretetet éreztem – jóllehet egy kis óvatossággal fűszerezve, mégis feltételek és manírok nélkül. 
 
Egy másik személy, a volt kolléga számomra meglepő módon, kedvesen szólított meg levelében; egy családtaggal való érzéseim rendezése után pedig már egy nap után csillapodott, három nap múlva pedig szinte teljesen eltűnt kezemről az ekcémás kiütés, mely lelkem egy kivetített darabjaként addig sok kellemetlenséget okozott. 
 
Szinte felfoghatatlan, mégis kézzel fogható a változás. 
 
Nem akarok letérni erről az útról. 
 
Krisztina
 
Ha elszánta magát a megbocsátásra, a változásra, vágjon bele!
Bejelentkezés: info@gyogyitobeszelgetes.hu, 20 55 33 44 7