Személyiségem legkreatívabb része

Sokan érzik úgy az életben, hogy nem a megfelelő szakmát választották, én szerencsére nem ezen emberek közé tartozom. Villamosmérnök vagyok és nagyon szeretem a munkámat, de ugyanakkor felkeltette az érdeklődésem a belső gyermek gyógyítását lezáró vizualizációs gyakorlat. Ennek során képzeletben kapcsolatot teremthettem személyiségem azon legkreatívabb részével, melynek segítségével valódi érzésekre, szükségletekre és szándékokra eszmélhetünk. 

A gyakorlat elején, amint a megfelelő szinten ellazultam, hirtelen, képzeletben, egy nagy méretű konyhában találtam magam, ahol érzékelhetően sokan sürögtek-forogtak. Úgy éreztem, mintha mindig is odatartoztam volna. A gyakorlat után hosszú perceken keresztül átjárta a szívem egyfajta bársonyos melegség és csak mosolyogni tudtam. Nagyon különleges és felemelő érzés volt.

Mindig is szerettem főzőcskézni, ha tehettem, gyakoroltam is. Szeretek új ízeket kreálni, nemzetiségi ételeket, különlegességeket kipróbálni. Számomra igazi boldogságot jelent másokat megörvendeztetni egy-egy pazar étellel. A szívem mélyén őriztem ezt a vágyat és korábban is sokat mondogattam: ha nyernék a lottón, vennék egy éttermet és jobbára ínyencségeket készítenék. Nekem a főzés egyfajta önkifejezés, maga a kreativitás. 

Most már várom az alkalmat, mikor tudok majd komolyabban foglalkozni vele. Talán nem kell megvárnom a lottónyereményt sem, talán ha tennék érte, éberen, tudatosan ... (?!) Számomra nagyon tanulságos volt ez a gyakorlat, hiszen fontosnak tartom, hogy az ember ráleljen a küldetésére és megtalája azt a foglalkozást, amiben a legnagyobb örömét leli és amelynek eredményében a többi ember is hasonlóan nagy örömét leli. 
 
Boldog vagyok, hogy ezt megtapasztalhattam.
 
Sándor
 
Ha szívesen átélnél hasonló élményt, időpontot a következő számon egyeztethetsz: 20 55 33 44 7 
Berkó Zsófia önismereti tanácsadó, személyiségfejlesztő tréner