Megtapasztaltam, milyen érzés lehet apának lenni ...

Nem először fordult elő, hogy éppen egy párkapcsolati szakítás kellős közepén merült fel a gyanú, mi szerint egy kis Lélek szeretne hozzám leszületni. Így elérkezettnek láttam az időt egy lelki szintű tisztázásra.  

A vizualizációs gyakorlat kezdetén egy képzeletbeli, gyönyörű szép kislány alakja bontakozott ki, nagy boci szemekkel, hosszú barna hajjal, körülbelül négy éves lehetett. Meg volt szeppenve és a szemecskéi csillogtak. Nem szólt semmit, de érezni lehetett a kettőnk közti köteléket és azt is, hogy csalódott.
 
Képzeletben elmondtam neki: ne aggódjon, legyen türelemmel egy kicsit, amíg megtalálom neki azt az anyukát és magamnak azt a párt, akivel meg tudnám neki adni azt,
amit szeretnék. Elmondtam neki, biztosan nem leszek tökéletes apa, de nagyon igyekezni fogok. Sokat tanulunk majd egymástól. Szeretném, ha egy olyan családba tudna leszületni, ahol érezné, a szülei nagyon szeretik egymást és őt is.
 
Miután elmeséltem neki mindent, megnyugodott, de azért érezni lehetett rajta, hogy várja már azt a pillanatot, amikor újból találkozni fogunk. Elbúcsúztunk, a sziluettje elhalványodott, én pedig visszatértem a hétköznapi tudatállapot szintjére. 
 
Erre a pár pillanatra mindig emlékezni fogok, ezen gyakorlat során sikerült először átéreznem, milyen lehet apának lenni, felelősséget vállalni valakiért, úgy hogy a fizikai világban még nem vagyok apa.
 
Csodálatos élmény volt.
 
Egy jövendőbeli apa
 
Vizualizációs gyakorlatok gyermekvállalással kapcsolatos problémákra: Berkó Zsófia önismereti tanácsadó,
személyiségfejlesztő tréner 20 55 33 44 7